Start
Dag van de vrede ?
Programma 18 sep a.s
Journalist v.d vrede
verslag 19 sep 2010
vervolg verlag 2010
foto's
Kinderpagina
journalist 2010
tekenen voor vrede

►  

Kinderen vinden vrede het allerbelangrijkste!

Op 19 September vieren we in ook Groningen de internationale dag van de vrede. Overal ter wereld stoppen soldaten met schieten of het gooien van bommen, overal ter wereld bedenken dan mensen, hoe fijn het is als het vrede is. Net zoals jij en wij dat ook zo graag willen. Ook in Groningen vieren we deze bijzondere dag in de openbare bibliotheek.

 We zullen daar allerlei tekeningen laten zien van kinderen uit andere landen, ze tekenen over vrede, en wat zij daarbij denken.

THEMA 2009 KINDERRECHTEN EN HET KLIMAAT

 ♦

RECHT OP ONDERWIJS in de Filippijnen

Op een school in de Filippijnen maken de kinderen al drie jaar lang mooie tekeningen voor onze tentoonstelling. Je kunt dat op foto’s al goed zien. Ook wordt de meest bijzondere tekening uitgekozen voor de jaartekening. Daar zie je ook een foto van. De kunstenaar kreeg toen een speciaal T-shirt met daarop zijn tekening geprint! (zie foto)

♦♦♦

Maar ook kinderen uit Gronigen kunnen meedoen!! Maak een werkstuk over VREDE. Vertel of teken of plak, knip of schilder:     WAT BETEKENT VREDE EIGENLIJK?

 ♦

Er zal ook iets worden verteld over de projecten van de UNICEF voor kinderen.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vrede betekent dat alle mensen gewoon fijn kunnen leven en spelen, zonder oneerlijkheid en geweld of bang zijn. Vrede betekent ook dat je niet hoeft te vluchten en je vriendjes achter te laten, of mee moeten doen aan oorlog en te schieten.

  Stuur je kunstwerk voor 10 september naar ons, of in de bus van het Humanistisch Centrum (Scholtenstraat 2, groningen)  

 Ons Adres: Humanistisch vredesberaad, Postbus 235, 2300 AE Leiden

Of

Stuur het digitaal: info@humanistischvredesberaad.nl

 Uit de Filippijnen: Een bijzonder T-shirt met een print van zijn eigen winnende tekening!!